Direktlänk till inlägg 10 oktober 2011
Jag har läst mig till många bra recept på vikt-op som jag tänkte samla här.
Nyttig Café Latte:
Hetta upp en ganska stor mugg minimjölk, i mikron eller i kastrull, blanda sedan i 2 kaffeskedar snabbkaffe och ibland 1 kaffesked kakao ihop med det. Om man vill ha i kakao också så blir det bäst om man blandar ihop dom båda pulvren innan man häller det i mjölken. Sprinkla på kardemumma, en liten nypa bara.
Bärsmothie:
3 dl Youghurt naturell
1 dl minimjölk
½-1 avokado
1 banan
1-2 ägg
5 dl blandade bär t.ex jordgubb, björnbär och blåbär eller kanske mango ( Dom får gärna vara frysta i påse utan socker)
Ev. honung
Häll youghurt naturell i en mixer. Häll sedan på minimjölken. Häll i avokadon, bananen och äggen. Kör mixern mellan varven eftersom det annars kan bli svårblandat. Häll i bären. Tycker du att det är för surt så ta lite honung i. Kör allt tills den är slät och fluffig. Räcker till cirka 1 liter. Förvaras i kylskåp högst ett dygn.
Allt detta blandas till en lagom fast smet - den delas därefter i 2 delar - plattas ut så de lagom passar till ett stekjärn alt en rund ugnsfast form.
Bred ut en ask färskost -t.ex Bonjour eller Cantadou med vitlöksmak över den ena köttfärsplattan - lägg på den andra plattan och tryck till. Stek på stekjärn alt. i ugn 175 grader ca 20-30 min.
Servera ett gott hemmagjort rotmos till + lite klippt persilja.
Köttfärspiroger:
Antal portioner: 4
Det här behöver du:
0,5 paket jäst
1 dl vatten
1 dl lättmjölk
2 tsk olivolja
1 krm salt
5 dl vetemjöl , eller någon grövre variant funkar fint med dinkel
1 st ägg
200 gram nötfärs 10 % fett
100 gram finhackad gul lök
2 klyfta vitlök, finhackade
100 gram fint skuren vitkål
100 gram grovt riven morot
2 msk svensk senap
2 krm oregano
italiensk salladskrydda
5 droppar tabasco
salt och peppar
150 gram blandad sallad
Så här gör du:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjölk och olivolja och rör så att jästen löser sig. Tillsätt salt och 4 dl av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
Fräs färsen i en stekpanna. Tillsätt all lök och låt den fräsa med i någon minut. Rör i vitkål, morot, senap, oregano, italiensk salladskrydda, tabasco, salt och peppar. Rulla ut degen till en längd. Dela den i 4 bitar och kavla ut dem till rundlar. Lägg fyllningen på mitten och vik över ena halvan. Tryck ihop kanterna med en gaffel och låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Servera med sallad.
Första flytdagen:
14/11 2011 - 126,5 KG
Efter 1 vecka:
21/11 - 122,8 KG (- 3,7 )
Efter 2 veckor:
28/11 - 120,8 KG (- 2,0, Sammanlagt: -5,7 )
Efter 4 veckor, vid OP:
12/12 - 118,0 KG (- 2,8, - 8,5 )
Sammanlagt flyt: -8,5 KG
Måndagsvägningar:
9/1 - 112,9 ( - 13,6 KG )
16/1 - 112,1 ( - 0,8 Sammanlagt: -14,4 )
23/1 - 110,7 ( - 1,4, -15,8 )
30/1 - 109,8 ( - 0,9, -16,7 )
6/2 - 109,2 ( - 0,6, -17,3 )
13/2 - 108 ( -1,2, -18,5 )
20/2 - 107 ( -1,0, -19,5 )
27/2 - 106,6 ( -0,4, -19,9 )
5/3 - 105 ( -1,6, -21,5 )
12/3 - 104,6 ( - 0,4, -21,9 )
19/3 - 103 ( - 1,6, -23,5 )
26/3 - 101,9 ( - 1,1, -24,6 )
2/4 - 101,6 ( - 0,3, -24,9 )
9/4 - 101,5 ( - 0,1, -25 )
16/4 - 100,2 ( - 1,3, -26,3 )
23/4 - 99,6 ( - 0,6, -26,9 )
30/4 - 98,7 ( - 0,9, -27,8 )
En månad efter OP:
13/1 - 112,7 KG (sedan op - 5,3 KG)
Två månader efter OP:
13/2 - 108 KG (sedan op - 10 KG)
Tre månader efter OP:
13/3 - 104,3 (sedan op - 13,7 KG)
Fyra månader efter OP:
13/4 - 100,7 (sedan op - 17,3 KG)
Fem månader efter OP:
13/5 - 97,1 (sedan op - 20,9 KG)
Sex månader efter OP:
13/6 - 93,4 (sedan op - 24,6 KG)
Sju månader efter OP:
13/7 - 89,8 (sedan op - 28,2 KG)
Åtta månader efter OP:
13/8 - 89,5 (sedan op - 28,5 KG)
Nio månader efter OP:
13/9 - 86,4 (sedan op - 31,6 KG)
-10 KG datum: 20/12 2011
-15 KG datum: 19/1 2012
-20 KG datum: 22/2 2012
-25 KG datum: 28/3 2012
-30 KG datum: 17/5 2012
-35 KG datum: 30/6 2012
-40 KG datum: 2/9 2012
-45 KG datum:
-50 KG datum:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|||
31 |
|||||||||
|